Alkusammutuskalusto

TAMREX 6 kg jauhesammutin

TAMREX -sammuttimissa käytetään laadukasta sammutetta ja kestävästä EPDM -kumiseoksesta valmistettua letkua, joka ei halkeile ajan kuluessa. Letkun metallikara on kestävä verrattuna markkinoilla oleviin muovista valmistettuihin. Sammuttimen venttiilirunko on myös kestävää messinkiä. Pulverimaalattu pinta pysyy metallisäiliössä kiinni erinomaisesti. 15 bar käyttöpaine tyhjentää sammuttimen tehokkaasti. Tämän lisäksi sammutin on varustettu erillisellä tarkastusventtiilillä, jolla voidaan mitata painetta ulkopuolisilla laitteilla ja tarkastaa sammuttimen painemittarin toiminta.
Muista tarkistuttaa sammuttimet määräajoin.

Teholuokat: 43A-233B–C.
Sertifikaatit: EN 3-7; PED 97/23/EC; MED96/98/EC; CE.


TAMREX 12 kg jauhesammutin

12 kg jauhesammutin on tehokas apuväline suurempien tulipesien sammuttamiseen. Paras sammutusväline tulityöpaikalle. Saatavana myös sammutinkärry, johon mahtuu kaksi 12 kg jauhesammutinta.

Teholuokat: 55A – 233B – C.
Vaatimustenmukaisuussertifikaatit: EN 3-7; PED 97/23/EC; MED96/98/EC; CE.


TAMREX 6 L nestesammutin, luokka F

Sammutin kotiin, toimistoon tai laitokseen. Erittäin tehokas nestesammutin, joka soveltuu myös elintarvikerasvapalojen sammutukseen. Myös jännitteisten sähkölaitteiden sammuttaminen on turvallista 1000 V asti 1 metrin turvaetäisyydeltä. Nestesammuttimen etuna jauhesammuttimeen verrattuna on se, että sammutussuihku on tarkasti ohjattavissa ja jälkivahingot rajoittuvat huomattavasti pienemmälle alueelle. Haittapuolena on se, että sammutin ei sovellu ulkokäyttöön, koska ei kestä pakkasta.

Teholuokat: 43A – 233B – 75F.
Sertifikaatit: EN 3; CE.


TAMREX 5 kg CO2-sammutin

CO2- eli hiilidioksidisammuttimia käytetään kohteissa, joissa on arvokkaita elektroniikkalaitteita (laboratoriot, palvelinhuoneet, puhelinkeskukset jne.). CO2-sammuttimen sammutusaine on hiilidioksidi, joka vähentää hapen määrää tulipesässä niin, että palaminen loppuu. Samalla se jäähdyttää kuumia pintoja ja estää uudelleen syttymisen jättämättä jälkiä.

Teholuokka: 89B.
Sert. EN 3-7; PED 97/23/EC; MED 96/98/EC; CE.


TAMREX sammutuspeite 120×180 cm

Palamattomasta lasikuitukankaasta valmistettua sammutuspeitettä voidaan käyttää rasvapalojen, syttyneiden kodinkoneiden tms. sammuttamiseen. Samaa sammutuspeitettä saa palon sammuttamiseen käyttää vain kerran.